KAPUŠANY: Obyvateľov obce dnes vystrašila poludňajšia búrka

11.06.2012 Prešov

Kapušany 11. júna (TASR) – Obyvateľov obce Kapušany, okres Prešov, dnes krátko pre 12. hodinou vystrašila silná prietrž mračien. Voda z polí a bahno zaplavili hlavný ťah na Bardejov a niekoľko priľahlých ulíc, ohrozovali rodinné domy, starosta obce Jozef Pribula preto vyhlásil 3. stupeň povodňovej aktivity.
"Ľudia začali volať, že im ide blato do dvorov, stúpla voda nakoľko okolité priekopy boli plné a rovnako zaplavila niekoľko studní. Podľa doterajších zistení sa voda dostala do pivníc asi 10 domov," povedal pre TASR prednosta Obecného úradu v Kapušanoch Ján Zemčák. Dodal, že obecní hasiči pomáhali čerpať vodu, situáciu sťažovala skutočnosť, že dnes v určitých častiach dediny prebieha plánovaná odstávka elektriny.
"Monitorujeme všetky tri toky, ktoré tečú cez obec, zatiaľ sa voda nevyliala. Počasie však nie je ustálené, veľa závisí od prítoku z horného toku Sekčova," dodal Zemčák. Doplnil, že cesta je sprejazdnená, na vyčistenie sa im podarilo operatívne využiť techniku stavebnej firmy, ktorá realizuje opravu komunikácií v obci, cestári vyčistili vozovku. Teraz čakajú kým opadne voda a následne v prípade potreby pomôžu obyvateľom čistiť studne. Vzhľadom na zlepšenie situácie obec o 15. hodiny znížila stupeň povodňovej aktivity.
 

Vyberte región